Wednesday, 5 July 2017

Letak emoji dalam entry (tutorial?)

( ^_^)/ السلام عليكم ورحمة الله وبركته
 بسم الله الرحمن الرحيم

Bestkan kalau boleh letak emoji dalam entry kita? Rasa macam hidup sikit entry kita tu. Hehe. 
Bagi aku la. Aku suka letak sebab nampak comel and bagi orang rasa semangat nak baca 😂 
*ya lah tu

Image result for emoji
Source: Google

Sebelum ni aku amik emoji dari 


yang kena copy dari web tu and paste dekat kita punya entry. Agak leceh la. 

Sampai la aku baru perasan rupanya sekarang dah ada emoji function dekat tempat post entry tu.


So, sekarang ni takyah la aku susah-susah nak copy and paste emoji dari web-web tu kalau nak masukkan. Harap berguna jugak la untuk orang lain

Monday, 3 July 2017

Segment July-August Bloglist by Sii Nurul

( ^_^)/ السلام عليكم ورحمة الله وبركته
 بسم الله الرحمن الرحيم


Klik banner untuk join 😊

Sebagai permulaan aku nak aktif balik bogging ni, aku join segmen ni. Boleh la blogwalking ke blog-blog baru. InsyaAllah, kalau ada masa 😉

Sunday, 2 July 2017

AidilFitri 1438H

( ^_^)/ السلام عليكم ورحمة الله وبركته
 بسم الله الرحمن الرحيم

Dah lama jugak kan aku tak bersiaran. Tup tup dah raya dah. Alhamdulilah , lepas sebulan posa, kita sambut hari raya 😁

So, di kesempatan ni, aku nak ucapkannn,

🎶 Salam Aidilfitri,
Ibu ayah yang dicintaiiii, 
Maafkanlahhh anakmu inii, 🎶

Eh, termenyanyi pulak 😅 

Selamat Hari Rayaaa
Hakcipta Ilmannafia®️
 Kalau ada aku terbuat salah dan silap sepanjang aku berblogging ni, aku mintak ampun banyak-banyak lah. Mana tau ada yang terguris dengan kata-kata aku dala aku tak sedaq. Maafkanlah anakmu ini. Eh 😂. Saya budak baru belajaq, kalau salah tolong tunjukkan ☺️



Selingan. Gambaq malam raya, kedua, ke-3,ke-4 and ke-5 
PSSSST,, aku rasa aku dah di tahap nak merayu orang dah ni 😭
Kalau anda-anda baik hati, aku mohon tolong aku. Tolong jawab survey ni. Tak susah pon. Maybe kurang 15 minit dah siap. Aku doakan siapa yang jawab moga Allah permudahkan urusan depa. Aminnn

Linknya :